Seuratoiminta

Minigolf on hauska ja haastava, monia pieniä yksityiskohtia sisältävä laji. Minigolf sopii kaikille, niin miehille kuin naisille, nuorille ja varttuneille. Lajia harrastavat hyvin monenikäiset ihmiset. Minigolfin parissa on Tampereella mahdollista viettää aikaa kauniissa puistomaisemassa lähellä järveä. Harrastajien joukosta voi löytää uusia ystäviä. Minigolf on taitolaji - harjoittelemalla voi päästä hyviin tuloksiin. Haasteet eivät lopu kesken; Tampereella on 3 erityyppistä rataa, huopa- eterniitti- ja betoniradat.

Suomessa järjestetään vuosittain useita minigolfkilpailuja eri puolilla maata, esimerkiksi lajin SM-kilpailut. Minigolfharrastajan varusteisiin kuuluu oma maila, joka yleensä hiukan poikkeaa tavallisesta yleisömailasta. Yksi merkittävä ero on lajia harrastavien mailan lavan lyöntipinnalla käyttämä n. 6-8 mm paksuinen kumi joka tasoittaa erilaisten pallojen lyöntiin tarvittavan voiman eroa ja helpottaa kierrelyöntejä.

Lajin harrastajalla on yleensä myös useita erilaisia palloja käytettäväksi eri tyyppisissä radoissa radan ominaisuuksiin ja pelaajan lyöntitapaan perustuen. Lajia aloitteleva harrastaja selviää noin 3-7 pallon alkuhankinnalla. Palloja voi harrastajalle kertyä kymmeniä, jopa satoja. Pallot eroavat toisistaan mm. kovuutensa, kimmoisuutensa ja pintakäsittelynsä suhteen. Pidempään pelanneilta harrastajilta saa tarvittaessa neuvoja pallojen hankkimiseen. Tampereella toimivan Manse RG:n toimintaan on helppo tulla mukaan. Pelin perusteet ovat nopeasti opittavissa. Kentällä on usein seuran jäseniä joiden kanssa voi pelata ja joilta voi saada pelivinkkejä. Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi tulemalla Koulukadun kentälle kesäaikaan tai vaikkapa tämän sivuston palautelomakkeen kautta. Manse RG toivottaa sinut tervetulleeksi mukaan!